Att låna pengar

Ekonomin är inte alltid helt enkelt att få ihop alla gånger och när det verkligen börja knipa lite så är det väldigt enkelt att bli lockad att låna pengar för att lösa problemen temporärt. Att låna pengar är inget nytt och det är aldrig något som kommer att försvinna. Och gör man det bara rätt så kan man verkligen använda det som ett bra verktyg för att förbättra sin ekonomiska position kraftigt.

Men man måste verkligen tänka över sin situation innan man börjar tänka på lån. Hur ser din ekonomi ut nu? Är det så att du har full koll på pengarna? Det skulle jag säga är det absolut viktigaste att ha klart för sig innan man lånar pengar. För att låna pengar samtidigt som du inte har koll på din ekonomi luktar katastrof långa vägar. Det vore inte första gången som någon tar ett icke genomtänkt lån och som på grund av det förstör sin ekonomi och därmed trygghet under en lång tid framöver. Och det behöver inte vara så att man tar ett minilån eller snabblån som de också kallas vilket är ganska uppenbart en fälla. Utan det kan vara ett ogenomtänkt bilköp som är baserat på lån eller till och med en bostad. Är det så att man inte klarar av en räntehöjning till exempel så kan det lätt vara så att man hamnar i en ohållbar sits. Klarar man inte av att betala lånen samtidigt som det är så att marknaden blir ostabil så kan det mycket väl bli så att man får ett par hundra tusen i skulder även om huset tvångssäljs.

Så vikten av koll på sin ekonomi är verkligen A och O när det kommer till att låna pengar och när det kommer till pengar överlag. Men sedan så kan man självklart gå in och diskutera olika låns ansvar till att folk har dålig ekonomi. Det är inget konstigt att låna till en bostad när man vill köpa sig en lya. Men om man återkommande tar snabblån för att köpa sig nöjesprylar så är det verkligen ett problem. Dels för att denna typ av lån är väldigt dyrt om man kollar på den effektiva räntan. Och dels för att det är ett lån som på intet sätt kan ses som en investering utan snarare som en nödlösning på akuta problem.

Ekonomilån
Ekonomilån
Annonser
Att låna pengar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s